Schoonhovense Mixed Hockey Club

Help voor beginners.

Bewegen tussen pagina's
Op de site heb je bovenin het hoofdmenu in beeld.  Door op een van de menukeuzes te klikken krijg je meestal een keuzelijst, klik er daar een van aan. Met Home/Push kom je weer terug bij de startpagina (home page) van www.smhc.info.
Terug kan door de vorige menukeuze te herhalen, of  met de Internet Explorer knop links bovenin het scherm. (Met kan je weer "terug van terug" ).
Soms kom je in een "nieuw venster". De terugknop is dan vaag.
Het nieuwe venster sluit je met Ctrl+W of door aanklikken van helemaal rechtsboven in beeld.
(Let op: als je maar één venster open hebt dan verlaat je de SMHC site)

Bewegen op één pagina
Als een pagina erg lang is dan komt er rechts een scroll bar (schuifbalk), daarmee sleep je jezelf over de pagina. Met de toetsen PageDown en PageUp (neer en op) zie je ook alles. Bij alle SMHC pagina's is een onzichtbare functie toegevoegd. Daardoor kan je met (linkermuisknop) dubbelklik overal op de pagina naar boven scrollen (= naar begin van pagina gaan).

Met een hyperlink spring je van de ene plaats naar de ander. Dat kan op dezelfde pagina zijn maar vaker naar een andere pagina,  soms naar andere website. Een hyperlink die door jou is gebruikt verandert van lichtblauw in gewoon blauw. Zo kan je zien waar je al geweest bent (jou PC onthoudt dit ook voor volgende sessies).
Plaatjes zijn vaak ook hyperlinks. Als de cursor over een hyperlink beweegt dan verandert die van in .

Wanneer je vindt dat er teveel menubalken onderaan  en bovenin  het scherm staan dan kan je die (tijdelijk) weghalen met functietoets F11.
Nogmaals F11 herstelt de oude situatie.

Printen
Printen doe je met de de menukeuze van Internet Explorer > Bestand > Afdrukken
Bij het afdrukken van internetzaken is het verstandig om eerst een afdrukvoorbeeld te proberen.
(Internet Explorer: Bestand / Afdrukvoorbeeld. Blader eventueel nog door de pagina's. Als dat er goed uitziet kies je "afdrukken".)
 

Beveiliging
Wanneer je de beveiliging van jouw browser te hoog hebt staan (bij Internet Explorer  via "Extra"-"Opties"-"Beveiliging") dan werkt het SMHC menu maar half: het klapt niet meer uit.. Op het niveau "Normaal" werkt wel alles zoals het hoort. Kijk verder bij problemen met veiligheidsniveaus van Browsers oplossen.

 

Scroll naar boven met dubbelklik