Schoonhovense Mixed Hockey Club

Aanleveren materiaal voor de website.
SMHC nieuws (Digi-Push) of iets anders.

De redactie van de Digi-Push en ook de webmaster is te bereiken via

Kopij voor de website uiterlijk zondagavond 20.00 aanleveren. Dan wordt die vr dinsdag 12.00 geplaatst.

Algemeen.
Alle kopij wordt zo nodig aangepast aan de stijl van de website. Daarbij gaat het zowel de vorm en het uiterlijk als om de inhoud.
Overnemen van tekst of foto's van de website mag alleen met nadrukkelijke toestemming van de webmaster. Deze zal waar nodig contact opnemen met betrokkenen (bijvoorbeeld als het om foto's gaat, overleggen met de personen op de foto).
Verzoeken om de site aan te passen of foto's niet meer te tonen zullen altijd serieus worden behandeld.

Aangeleverde tekst
opmaken in Arial 10 pt, zonder tabs.
Omdat een gewone return () in html een lege regel geeft, graag shift-return (←)gebruiken .
Tekst gewoon in een mailtje tikken is voor alle partijen het eenvoudigst. Zorg dan wel dat je met "Rich Text (HTML)" werkt. Dat is bij Internet Explorer te kiezen via het menu "Opmaak" .

Foto's op de site zijn maximaal 800 pixels breed en maximaal 525 pixels hoog. Waar nodig worden ze door de redactie gecomprimeerd tot ca 100 Kb.
Foto bewerk volgorde: Maak eerst een uitsnede van het mooiste deel van de foto. Werk eventueel de helderheid en het contrast wat bij. Zet dan pas het aantal pixels op (maximaal) 800 breed of 525 hoog. Comprimeer tenslotte tot ca 100 Kb. Save de foto en hang hem tenslotte als bijlage aan een mailtje naar push@smhc.info. Vergeet niet aan te geven waar de foto op slaat. Dit allemaal gaat heel eenvoudig met het gratis programma Picasa. (Uitleg Picasa3.1 -grote pdf file)
Leden kunnen ook zelf hun foto's op de website plaatsen. Klik bij Mijn SMHC op de link "Foto galerij". Daarvoor moet je wel jouw PIN code kennen. De geplaatste foto's zijn pas zichtbaar als de webmaster ze heeft goedgekeurd (hij krijgt vanzelf een mailtje als er nieuwe foto's zijn).


Kopiren en plakken is handig als je tekst wil aanpassen.
Klik op het begin van de tekst, beweeg je muisaanwijzer naar het einde van de tekst en doe daar Shift-klik. (Eerst shift indrukken en dan klik)
Met Ctrl+C kopieer je naar het prikbord en met Ctrl+V plak je (meestal in een mailtje). Vooral met tabellen geeft dat een prima resultaat dat, na de aanpassing,  ook niet al te lastig is terug te zetten.  
Sneltoetsen zoals Ctrl+C maken het werken met de PC een stukje sneller. Lees meer over sneltoetsen.