Schoonhovense Mixed Hockey Club


Brief van bestuur aan  ouders en verzorgers van SMHC-jeugd, februari 2006

Bardiensten

Zoals een ieder bekend zal zijn, wordt van ouders van spelende jeugdleden verwacht dat ze een aantal malen per jaar op zaterdag een bardienst draaien. Deze bardienst valt altijd samen met het tijdstip waarop uw kind / n van uw kinderen thuis speelt.
Doordat deze verplichting bij elke ouder/verzorger ligt is het aantal bardiensten wat men per jaar heeft beperkt tot 2 of 3 diensten per kind per jaar.

De bardiensten staan ruim van te voren (vaak enkele weken van tevoren) vermeld op de website van de Push (www.smhc.info) en tevens wordt aan degenen die bardiensten moeten draaien enkele dagen vr de dienst een persoonlijke e-mail gestuurd. Het is daarom vrijwel uitgesloten dat iemand niet op de hoogte is van de bardienst. Uiteraard kan het voorkomen dat iemand die bepaalde zaterdag niet kan. In dat geval verzoeken wij diegene een vervanger te regelen.

Ondanks deze duidelijke regels is het dit seizoen zeer slecht gesteld met de invulling van bardiensten en is er regelmatig sprake van afzegging de avond ervoor of in het geheel niet komen opdagen. Dat laatste is uiteraard onacceptabel. Laat afzeggen zou echter ook niet nodig moeten zijn omdat men zelf voor vervanging moet zorgen. Dit brengt  veel frustratie en werk bij de  Barcommissie.

Als Bestuur en Barcommissie doen we daarom nogmaals een dringend verzoek op u om zich aan de verplichting en de regels te houden. Dus: afzeggen is niet mogelijk, maar op eigen initiatief met ouders van teamgenoten ruilen. Een dergelijke inzet is naar onze mening geen overmatige verplichting en is gewoon bij een vereniging die zich geen inzet van betaald barpersoneel kan veroorloven (zonder aanzienlijke contributieverhoging).

Wij hopen in de 2e seizoenshelft een duidelijke verbetering te zien en danken u alvast voor uw zeer gewaardeerde inzet voor onze vereniging.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur en Barcommissie  SMHC

Vervangers zoeken met: BAR en SCHEIDS ruilhulp.