Schoonhovense Mixed Hockey Club

Regelaanpassingen veldhockey seizoen 2003-2004

Bron: www.KNHB.nl   competitie-arbitrage-spelregels
 
Voor een strafcorner en strafbal mag niet meer van stick worden gewisseld. Bij een bully hoeven de sticks elkaar nog maar één keer te raken en scoops mogen tegenwoordig ook in de cirkel landen. In een notendop de regelaanpassingen voor komend seizoen. Hieronder volgt een toelichting:

Bully
In regel 10.4 wordt het aantal malen dat de spelers met hun sticks eerst de grond naast de bal en dan elkaars sticks boven de bal moeten aanraken, teruggebracht van drie naar één. 

Wisselen van stick
Het is niet toegestaan om voor het nemen van een strafcorner of strafbal van stick te wisselen, ook niet met een medespeler. In regel 13.1.1.b is dit laatste reeds opgenomen: spelers mogen niet aan het spel deelnemen of zich met het spel bemoeien als zij niet hun eigen stick in de hand hebben. 
Een stick die zichtbaar kapot is mag vervangen worden.

Bal in de lucht
Uit regel 13.1.3 wordt de bepaling dat de opzettelijk over grotere afstanden door de lucht gespeelde bal niet in de cirkel mag landen (13.1.3.b) geschrapt. Alle bepalingen die gevaar bij hoge ballen verbieden (bij het omhoog spelen, tijdens de vlucht en bij het neerkomen) blijven daarbij onverminderd van kracht.

Straffen bij een strafbal
In regel 15.3.4 is nu een duidelijk verschil gemaakt tussen een overtreding van de keeper waardoor het maken van een doelpunt wordt voorkomen (bijvoorbeeld met de "bolle kant" de bal tegenhouden) en de situatie waarbij de keeper de bal stopt maar te vroeg van zijn doellijn is gekomen. In het eerste geval, wanneer het doelpunt door een overtreding wordt voorkomen, volgt een strafdoelpunt; in het tweede geval, waarbij de keeper de bal stopt nadat hij te vroeg de doellijn heeft verlaten, wordt de strafbal overgenomen.

 

Scroll naar boven met dubbelklik